Ga naar de inhoud
header-roc-mondriaan

Op 11 februari was er bij het CIV een demonstratie van Harms Escape Room. De escape room is een spel en training waarbij je leert hoe technologische innovaties in de zorg ingezet kunnen worden en hoe dit medewerkers en cliënten kan ondersteunen. Doel van de demonstratie was om te bepalen of de Escape Room van waarde kan zijn voor onze zorg- en welzijnsopleidingen en als activiteit voor zittende medewerkers. Liesbeth Vink, Petra op ’t Root, Sylvia Dolkemade en Karel Kans hebben aan de demonstratie deelgenomen.

Je kan een indruk krijgen van de escape room via deze link


Liesbeth en Petra vonden de escape room een leuke aanvulling op het onderwijs, die op meerdere momenten in de opleiding kan worden ingezet. Het kan een mooie opstap zijn om studenten aan het denken te zetten over technologie en over het belang van informatie over de cliënt. Er werden ook een paar kanttekeningen geplaatst, onder meer over de aansluiting op MZ, de wat traditionele uitstraling, dat innovatie slechts kort worden aangestipt en daarmee de inzetbaarheid voor scholing voor werkenden.  

Denk je dat de escape room meerwaarde kan hebben voor onze opleidingen, of wil je er meer over weten, laat het weten via een mailtje naar civ@rocmondriaan.nl

Kun jij ons iets leren? Ons inspireren? Of wil je meer weten?

Neem contact op