Ga naar de inhoud

Regionale mini-conferentie onderzoek in het mbo, op 3 juni vanaf 14.30, met mboRijnland.

Meer info
header-roc-mondriaan

In het kader van de academische werkplaats technologie voor thuis is ons door ZonMW  gegund dat we een tweetal praktijkprojecten uitwerken. Hiervoor is per project ongeveer 50.000 euro beschikbaar.

Innovatieve technologische hulpmiddelen zoals digitale medicijndispensers, robot rollators of heupairbags faciliteren langer thuis wonen en helpen de zorg betaalbaar en bereikbaar te houden. In de hulpmiddelensector is weinig ruimte voor innovatie en de behoeft aan effectiviteitstoetsing van het bestaande aanbod stijgt. Idealiter worden nieuwe hulpmiddelen onderzocht als onderdeel van een integraal keuzeproces waarin de positieve gezondheid van de eindgebruiker centraal staat. Dit vraagt om innovatief praktijkonderzoek naar effectiviteit, efficiëntie en doelmatigheid. In Den Haag wordt reeds op deze manier gewerkt binnen het Living Lab Sociaal Domein en Technologie en iZi Technologie voor thuis. De focus ligt nu op de WMO en WLZ maar deze breiden wij graag uit met ZVW. Deze domein overstijgende manier van doelmatigheidsonderzoek naar technologische hulpmiddelen voor langdurig gebruik thuis willen wij vormgeven in de nieuwe academische werkplaats ‘Moderne Hulpmiddelen voor Thuis’.

Project 1 Praktijkproject Technologie Thuis Verkenner (TTV)

Op 25 november 2022 werd deze tool (Technologie voor Thuis Verkenner – Technologie voor Thuis). gelanceerd. Deze site en app biedt zorgvrager, medewerkers en mantelzorgers de mogelijk om vanuit een bepaalde behoefte passende hulpmiddelen te vinden en te lenen. De bedoeling is ook dat de tool gevuld wordt met referenties over gebruik.

Het project gaat over hoe bruikbare referenties gegenereerd kunnen worden.

Project 2 Mensen met een fysieke beperking

Dit gaat om het gebruiken van een vragenlijst waarmee de behoefte van mensen met een beperking aan hulpmiddelen wordt geïnventariseerd.

Kun jij ons iets leren? Ons inspireren? Of wil je meer weten?

Neem contact op