Ga naar de inhoud
header-roc-mondriaan

Door: Cor de Bruin

Als je bij ons in het Centrum voor Innovatief Vakmanschap binnenstapt (hoofdingang ROC Mondriaan Aspasialaan 19 en dan rechts achteraan in de hal), kom je eerst bij het uitleencentrum van Middin. Vorig jaar besloten zij de afdeling innovatie naar onze locatie te verhuizen. Deze afdeling wordt bemenst door cliënten van Middin die (deels) ervaringsdeskundig zijn op gebied van de spullen die ze beheren. Het was voor alle partijen wel spannend hoe deze samenwerking zou uitpakken, maar ondertussen kunnen we vaststellen dat dit voor iedereen een succes is.

De cliënten van Middin die hier werken zijn geen cliënten van ons: ze zijn dé innovatiespecialisten. Als wij een cursus verzorgen voor studenten of externe partijen, laten we vaak een van hen de demonstratie van een product verzorgen. Daarnaast houden zij zich bezig met uitleen, testen, administratie en zaken waar ik geen zicht op heb.

Als CIV hebben we veel contact met studenten, zorginstellingen en ontwikkelaars. Een aardige bijkomstigheid van een uitleencentrum in huis is dat we nu ook eindgebruikers op bezoek hebben. De ervaringen van deze groep kunnen wij weer gebruiken voor de keuzes en aanbevelingen die we doen. Zo snijdt, door de komst van Middin, het mes aan verschillende kanten. En niet in de laatste plaats: we hebben er in één klap een groep leuke collega’s bij gekregen.

Kun jij ons iets leren? Ons inspireren? Of wil je meer weten?

Neem contact op