Ga naar de inhoud
header-roc-mondriaan

Een van de meest besproken fenomenen van deze tijd is Artificial Intelligence. Ik neem de gok dat de meeste lezers weten wat dit is, maar wat houdt het in? Dat je ChatGPT kunt vragen een deel van je werk over te nemen, is op zich hartstikke handig, maar helaas voor studenten herkent deze machine eigen werk en is het gebruik op ‘illegale’ momenten vrij goed vast te stellen.

Kort geleden liep ik tegen een toepassing aan die voor het onderwijs wel heel bruikbaar is. Ik zat tegenover een avatar (op een laptop) die binnen een op voorhand gegeven kader (in dit geval avatar: patiënt – ziek, ik: dokter – slechte uitslag) met dank aan AI een heel gesprek met me kon voeren. In tegenstelling tot gescripte gesprekken, kon ik vrijuit praten en reageerde de avatar, binnen het gestelde kader, steeds netjes op de inhoud. Daarna kon ik zelfs de avatar feedback vragen over mijn rol.

Ik zie hier heel veel mogelijkheden voor de toekomstige student voor bijvoorbeeld sollicitatie-, keukentafel- en slechtnieuwsgesprekken. Kom 14 februari maar eens kijken bij Love2innovate, dan kun je er zelf eens mee oefenen.

Door: Cor de Bruin

Kun jij ons iets leren? Ons inspireren? Of wil je meer weten?

Neem contact op